Naaimachine voetpedaal instructies:

Voetpedaal naaimachineMet het voetpedaal van je naaimachine kan je makkelijk met je voet de snelheid van het stikken aanpassen. Licht in drukken gaat de machine langzaam stikken en bij plankgas lekker snel. Doet jouw machine niet meer wat je wil qua snelheid? Lees hieronder wat je kan doen:

  1. Staat je pedaal vanaf je voet met de lage kant naar je voet gericht? Wanneer deze met de hoge kant naar je voet staat, is het veel moeilijker om de machine op een rustig tempo te laten naaien.
  2. Zet je pedaal wat verder van je voet af, zo kan je net als bij een auto, beter de snelheid regelen.
  3. Moderne machines hebben een knop op de machine waarmee je de snelheid zelf al kan regelen. Experimenteer hier mee op een proeflap.
  4. Bij oudere machines kan het inderdaad aan het pedaal liggen, deze kan versleten zijn.Check het pedaal en snoer op breuken. Als je een beetje technisch aangelegd bent, kan je m open schroeven en checken of de bedrading nog wel ok is. Als dat het allemaal niet is, probeer een nieuwe te vinden op internet/ marktplaats oid of bij een naaimachine reparatiewinkel.
  5. Als al het bovenstaande niet werkt, laat m dan repareren maar vraag van te voren wel hoeveel het je gaat kosten. Inruilen voor een nieuwe machine kan natuurlijk ook!

Succes!